čtvrtek 11. srpna 2016

Croatia 2k16



První měsíc už máme za sebou a mě trochu mrzí jak mi ty prázdniny tenhle rok tak rychle utíkají. Místo relaxování jsem chodila co nejvíce do práce, abych si našetřila nějaký ty penízky na další zážitky. Nic moc jsem nestíhala, byla jsem unavená i podrážděná. Teď už ale mám mojí pracovní půlku za sebou a srpen si nechávám na odpočinek. Uvědomuji si, jak jsem vlastně ráda za týden strávený v Chorvatsku s rodiči a kamarády. Byl to můj jediný týden v červenci na odpočinutí.


Chorvatsko 2k16

Vyhlížíme netrpělivě poslední účastníky naše menšího rodinného zájezdu. Máme sbaleno a vše pečlivě a úsporně naskládáno do kufrů. Po menším zpožděním přijíždí poslední rodina radostně mávající. Můžeme vyrazit na naší poslední společnou dovolenou.
Cestu autem jsem si užívala oproti ostatním, kteří z cesty byli unaveni a otráveni, já měla radost. Cestováním autem mě baví a tak mi dlouhé hodiny na dálnici nějak netrápily.

Po příjezdu do kempu jsme se dozvěděli nemilou zprávu. Agentura nejspíše zapomněla zarezervovat apartmány a tak pár dohadů na recepci bylo. Ubytovaní jsme byli až po několika hodinách navíc. Jako start dovolený to nebylo nejlepší, ale náladu jsme si tím nekazili.

Celé dny jsem trávila u moře, které mi celý rok tak scházelo. Užívala jsem si pohled na vlny bijící o skály, cítila vánek který mi čechral vlasy nasáklé vůní mořské soli. Byl to relax, který už jsem dlouho potřebovala. Přesto jsme si nedokázali představit týden bez internetu a tak jsme večery trávili v centru kempu se zmrzlinou a přístupem na wifi. Fotky z kterých jsme měli radost se objevovaly na instagramu jedna za druhou. Ale ráda vzpomínám spíše na večery, kdy jsme se ještě později vrátili na pokoj a se skleničkou vína jsme proseděli půlku noci na balkoně.

Navštívili jsme krásná města. V podvečer jsme se loudali uličkami Poreč a druhý den jsme zamířili do Novigrad. Obě dvě města jsou velmi okouzlující. Líbil se mi ruch, kdy procházíte úzkými kamennými uličkami a cítíte vůni pečených ryb z vedlejších restaurací. Se zmrzlinou procházíte tak staré, ale přece tak krásně město, které má své tajemství.
Dokážu si představit jak v Novigrad pobývám se svým milým. Ráno chodím na trh pro čerstvé ovoce a zeleninu a vracím se domů okolo pobřeží, kde jsou vlny rozbouřené po včerejším větru. Večer se procházíme v ulicích starého města a posloucháme zpěv pouličních hudebníků. 
Novigrad jsem si jednoduše zamilovala. :-)











2 komentáře:

  1. Chorvatsko je krásné! Hezké fotky, relax u moře je nejlepší. :)
    http://enisara.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Chorvátsko je iste krásne, nikdy som tam nebola, ale raz by som veľmi chcela. Také to pohodové ležanie na pláži s knihou alebo nejakým fajn pitím... Skvelá dovolenka. Krásne fotky a iste krásne zážitky :)

    OdpovědětVymazat