středa 11. května 2016

Bavaria





Po dnech studeného počasí, k nám konečně v opoždění přispěchalo to opravdové krásné jaro. Rozkvetlé sakury, magnolie, jabloně a mnoho dalších stromů malují Plzeň do barev jara.  A já mám najednou zase tu radost něco napsat. Podělit se o mé vzpomínky na minulý týden, kdy jsme ve čtvrtek v ranních hodinách nasedli do autobusu a odjeli za dobrodružstvím do města Pasov (Passau) v Bavorsku.



Cesta trvala okolo 3 hodin. Do Pasova jsme všichni v příjemné náladě dorazili okolo poledne.
Byl to klasický jednodenní zájezd školy, kdy jsme si nejdříve prohlédli církevní stavby v centru, které městu dodávají dominantu. Při sluníčku a dobré náladě jsme pokračovali k Pasovskému hradu, který jsme obdivovali jen zezdola kvůli nedostatku času. (Co si budeme povídat, všichni se spíše báli toho kopce, který bychom museli zdolat.) Odpočinek nás čekal v parku na soutoku řek Dunaj, Inn a Ilz. To místo jsem si hned zamilovala. Sedět na lavičce pod stromy a dívat se jak okolo vás proudí 3 řeky, které se spojí v jednu. Pokud se do Pasova někdy vrátím, určitě vím kam zamířím jako první.

No a to by nebyl ten správný výlet, kdyby jsme poté nedostali rozchod (na který každý netrpělivě čekal) do centra všech nákupů a jídla. Bohužel jsme škola slečen a tak pan učitel Slováček neměl na vybranou a musel zkrátit výklad, abychom stihli obdivovat všechny nákupní centra. Po dlouhém dni plném úsměvů, fotek a radosti jsme si dopřáli s mými milými posledního odpočinku před cestou v kavárně, kde jsem ochutnala zatím to nejlepší kafe! :-)




















Žádné komentáře:

Okomentovat