neděle 20. března 2016

Book March 2016





Kniha za březen 2016?


Konečně, nedělní dopoledne kdy mám čas jen pro sebe. Od povinné četby mám teď na chvíli volno a tak se vracím k nejoblíbenější knížce. Kniha mě přenese do krásné zasněžené Prahy, do úzkých uliček starého města, které svou tajemností vyzařují cosi zvláštního. Také na střechy odkud vidím východ slunce. I když vše je jen má představa, vysloveně si jí užívám. Jsem bok po boku s hlavní hrdinkou a vše prožíváme společně. 



 Dcera kostí a dýmu

 Laini Taylorová

Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. To nejpodivnější o ní netuší ani její nejlepší kamarádka Zuzana. Modré vlasy si nemusí barvit, jsou takové odjakživa. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo neví, že tato magická stvoření jsou ve skutečnosti její rodina. Hovoří mnoha jazyky, ovládá však i takové, kterými běžní smrtelníci nemluví. Na obou dlaních má záhadné tetování očí, z kterých občas vychází nadpřirozená síla. Do Prahy přichází a odchází za svým zvlá
štním posláním skrze tajemný portál, který otevírá žena s tělem hada. Na cestách po celém světě, kam jí posílá mocný Brimstone kupovat lidské zuby, si Karou všimne, že na portálech se objevují vypálené otisky ruky, které tam zanechává podivná okřídlená bytost. V Marakéši se poprvé setká s tím, kdo stojí na opačné straně, s andělem. Díky krásnému Akivovi se o sobě dozvídá šokující a bolestnou pravdu. Jenže seraf i chiméra se do sebe zamilují i přesto, že jejich láska již jednou rozpoutala válku mezi světy.


Z malý ukázky je vidět jak si spisovatelka se všemi slovy pohrává, kapitoly se čtou snadno. Věřím, že všichni náctiletý nadšenci scifi, které baví serafíni a chiméry si knížku určitě zamilují tak jako já. Kniha nejenom že vypráví příběh hlavní hrdinky Karou, ale také i o Akivovi. V knize se společně musíte rozhodnout jestli obětujete lásku nebo svoji rodinu.


Žádné komentáře:

Okomentovat